Op zoek naar waarom chloor in zwembad?

waarom chloor in zwembad
Willem Wever Waarom zit er altijd chloor in een zwembad?
Maar waarom zit dat in een zwembad? We zijn allemaal altijd een beetje vies. Niet expres natuurlijk, maar omdat er veel verschillende mensen in een zwembad zwemmen, zit er ook chloor in het water. Chloor ontsmet het water, zo wordt alles weer lekker schoon.
Zwembad Wikipedia.
Chloor wordt tegenwoordig veelal ter plaatse uit zout bereid door middel van elektrolyse. Voordeel hiervan is dat er minder chloortransporten over de openbare weg nodig zijn. Tegenwoordig 2003 wordt ook steeds vaker ozon of uv-behandeling bij binnenkomst van het water toegepast, waardoor later in het proces minder chemie nodig is. De twee laatste behandelingsmethodes werken bovendien preventief tegen legionella. De houder / exploitant van een zwembad is ingevolge artikel 2a van het Bhvbz Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden verplicht voor het zwembadwater dat op zodanige wijze ter beschikking komt of wordt gebruikt dat daarbij aerosolen kunnen vrijkomen, een risicoanalyse op te stellen en zo nodig een beheersplan.
Zwembadwater onderhouden Zwembaden Livios.
Dit is eigenlijk ook een toepassing van chloor, maar dan met een apparaat, de ionisator, dat louter functioneert op basis van lucht en elektriciteit. De zuivering gebeurt met zout dat met behulp van een elektrolysetoestel omgezet wordt in chloriden, die op hun beurt het water desinfecteren. Bacteriën gaan dood als ze worden blootgesteld aan een intense dosis UV-licht. Het toestel dat daarvoor gebruikt wordt heet een UV-sterilisator. Het zwembadwater wordt langs UV-lampen gepompt, die de ongewenste micro-organismen vernietigen. Net als de ionisator, heeft ook dit toestel een jaarlijkse check-up nodig. Moeilijkheidsgraad: star star star star star. Vind je dit artikel interessant? bookmark_border Bewaar artikel. Lees meer over zwembaden. Zwembad opbouw installeren.
Waarom voeg je chloor toe aan het zwembad? Producteninformatie goed ingelicht beter kopen.
Het grootste nadeel is dat vloeibare chloor veel plaats inneemt en niet voor lange tijd bewaard kan worden. chloor, zwembad, zwembadonderhoud. Dit bericht is gepost op 12 september 2007 om 319: pm uur en is geplaatst in Zwembaden. Eén reactie op Waarom voeg je chloor toe aan het zwembad?
Hygiënetips voor aan het zwembad Swimming Pools Webshop.
Waarom hygiëne zo belangrijk is bij een zwembad. In het zwembadwater komen automatisch bacteriën terecht. En die bacteriën kunnen ziektes veroorzaken. Daarom is de ontsmetting van het water erg belangrijk. Daarvoor maak je gebruik van chloor of een ander ontsmettingsproduct.
Samir weet het: Waarom zit er chloor in het zwembad? Ketnet.
Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden. Waarom zit er chloor in het zwembad? Waarom zit er chloor in het zwembad? Samir weet het! Check hier meer coole filmpjes van Samir.
Tips Adviezen Een zoutwater zwembad of een chloor zwembad? Wat zijn de voor en nadelen?
Nu begrijp je waarom een zoutwater zwembad ook altijd chloor bevat. Een zoutwater zwembad werkt dus alleen met een zoutelectrolyse apparaat. Een zoutelectrolyse zorgt er voor dat het zout Natrium Chloride door gebruik van een lage spanning wordt omgezet in chloor en loog.
Chloor voor zwembaden: alle geheimen ontrafeld Swimming Pools Webshop.
Maar hoe werkt chloor precies en hoe komt het dat ik steeds chloor aan het zwembad moet toevoegen? Vrij chloor, de oplossing voor vele problemen. Vrij chloor is het chloor dat vuildeeltjes in het water afbreekt en bacteriën of virussen dood.

Contacteer ons