Zoeken naar dosering vloeibaar chloor zwembad

dosering vloeibaar chloor zwembad
Vloeibaar chloor natriumhypochloriet.
Vloeibaar chloor natriumhypochloriet 14% in een can van 20 liter. Dit is o.a. bruikbaar voor automatische doseerinstallaties, of handmatige dosering van chloor. Het product wordt bij u thuis afgeleverd. Lees de onderstaande informatie zorgvuldig door! De prijs is inclusief verzendkosten verrekend in de prijs.
Veelgestelde vragen over zwembadwater Zwembadwater.be.
Wat is vloeibare chloor? Vloeibare chloor, chloorbleekloog of natriumhypochloriet NaOCl is een zeer populair chemisch product dat gebruikt wordt om het water in uw zwembad of spa helder te maken EN te desinfecteren. Vloeibare chloor is verkrijgbaar in verschillende concentraties, bijvoorbeeld 13 % of 130.000 mg/l. Koop uw vloeibare chloor steeds bij een officiële zwembadinstallateur. Het is aan te raden vloeibare chloor te gebruiken in combinatie met een automatisch meet en doseersysteem voor pH en chloor.
Chloorpeil in het zwembad herstellen? Gebruik een chloorshock.
Aangezien gebonden chloor sterk ruikt, irritaties kan opwekken aan ogen en slijmvliezen en zelfs de desinfectie tegen kan gaan moet deze waarde zo laag mogelijk liggen. De waarde moet in elk geval onder de vrije chloorwaarde liggen, aangezien er anders meer inactief chloor aanwezig is in het zwembad dan actief chloor.
Zodiac chloorregelaar Chlor Expert Zodiac Poolcare Zodiac Poolcare.
Als aanvulling pH Expert van Zodiac koppeling naar PH Expert. Het evenwicht van een zwembad hangt voor het grootste deel samen met de pH-waarde van het water. Een correcte en stabiele pH-waarde is cruciaal voor de efficiëntie van de hoeveelheid chloor die uw Chlor Expert doseert. Een goed geregelde pH-waarde bespaart oxidatiemiddel en vermijdt tal van onaangename gevolgen: irritatie van de ogen, ontwikkeling van algen, corrosie van de bekledingen. Voor welke zwembaden? Maximaal volume aan behandeld water: 150 m. Dosering: Vloeibaar chloor.
Hoe behandel ik het zwembadwater?
Hieronder wordt verstaan het toevoegen van een extra hoge dosering chloor 3x de gebruikelijke dosering, snel oplossend. Voor onderhoud kunt u gebruik maken van de chloortabletten in de drijvers. Deze lossen langzaam op en zorgen voor een gereguleerde afgifte van het chloor. Regelmatige controle van de pH waarde en het chloorgehalte is noodzakelijk. Doseer wekelijks anti-alg. Met deze basisregels is uw zwembad niet alleen klaar voor gebruik, ook de waterkwaliteit is veilig.
Home page.
Tevens bestaan er installaties die middels electrolyse zout omzetten in het eindproduct chloorbleekloog. Voor de kleinere zwembaden zijn er ook diverse varianten in vaste vorm beschikbaar zoals granulaat en/of tabletten. De pH waarde van een zwembad moet tussen de 7.2 en 7.6 liggen.
Pool Power.
Geef uw zwembad een shockbehandeling aan het begin van het seizoen en vervolgens elke 14 dagen. Onder shockbehandeling wordt verstaan het doseren van een 3 maal hogere dosering chloor dan gebruikelijk. Het gevolg hiervan is dat de opgehoopte organische stoffen worden vernietigd en geoxideerd. U voorkomt hiermee ook de vorming van de zogenaamde chlooraminen. Deze chlooraminen veroorzaken de vervelende chloorlucht. Er zit dan niet te veel chloor in het water maar te weinig. Controleer regelmatig de pH-waarde en het chloorgehalte met behulp van een testset. Doseer wekelijks Pool Power Anti-alg. Let op; niet te veel doseren. Eventueel vuil op de bodem en in het water zwevende verontreinigingen verwijdert u met Pool Power FLOC vloeibaar, Solufloc cartouche of Super Cubes vlokt continu gedurende een langere periode.
Natriumhypochloriet voor zwembaden Lenntech.
In de volksmond wordt natriumhypochloriet chloor een gas genoemd terwijl dit toch een andere structuur heeft, Cl 2. Hypochloriet ook wel een hyperchloriet geschreven. Alternatieven om minder hypochloriet in zwembaden te gebruiken zijn zwembadwater ozonisatie en UV-ontsmetting van zwembad water.

Dierenvoer en strooisel. Bodembedekking en ruwvoer. Geitenvoer en hertenvoer. Paarden en Ponyvoer. Spuit regen kleding. Wegwerpkleding en handschoenen. Stal en erf. Reiniging en ontsmetting. Afrastering Apotheek Dierenbenodigdheden Dierenvoer en strooisel Gereedschappen Kleding Seizoen BBQ Winter Zwembad Baden Diversen Schoonmaak Stal en erf.
Snel chloor.
Doordat de Chlorifix in microkorrels geproduceerd wordt, is er minder stof tijdens de dosering, in vergelijking met de standaard chloorgranulaat. Wanneer er zich problemen voordoen of bij de opstart van het zwembad voeg je 75g Chlorifix toe per 10 m. De Chlorifix eerst oplossen in een emmer zwembadwater en dan pas toevoegen aan het zwembad. Bayrol Chloriliquide vloeibaar chloor 25kg.
Natriumhypochloriet/Chloor Loda.
Overdekt binnen zwembad: 05, tot 15, mg/l. Spas of whirlpools: 10, tot 30, mg/l. De pH moet tussen 70, en 76, zijn zodat de vrije chloor actief is. Een te hoge pH 76, zal uw vrij chloor inactief maken uw water kan zelfs groen worden. Opgelet: het gebruik van chloortabletten en granulaten die cyanuurzuur mono, di of tri isocyanuric acid bevatten zal als gevolg hebben dat de actieve vrije chloor veel lager is in werkelijkheid dan gemeten met een fotometer. Het cyanuurzuur gehalte mag absoluut niet hoger zijn dan 70 mg/l anders zal u vrije chloor niet actief genoeg meer zijn. Vloeibaar chloor of chloorbleekloog is Natriumhypochloriet NaOCl. De concentratie bij de erkende installateurs is 13% 130 g/lppt of 130.000 mg/lppm. Let op: meng nooit vloeibaar chloor rechtstreeks met een zuur pH minus want dan zal er onmiddellijk chloorgas ontstaan een groene wolk wat zeer schadelijk is voor uw longen en zelfs in hoge concentraties dodelijk is.

Contacteer ons